La Dolors, el José Antonio, l'Anna, el Pep o el Carlos són alguns dels 200 voluntaris amb què compta actualment Creu Roja Manresa. No són prou per atendre els més de 4.600 usuaris de l'últim any. Per aquest motiu s'ha proposat que més persones facin tasques de voluntariat a l'entitat i ha posat en marxa una nova campanya per atraure'n amb el lema «La solució ets tu!». Ahir es va presentar públicament, i els encarregats de fer-ho, a més a més de dirigents i tècnics de Creu Roja, van ser precisament els voluntaris.

La campanya també servirà per buscar recursos. «Sense el binomi voluntariat i suport econòmic difícilment podem tirar endavant», va assegurar el president de Creu Roja Manresa, Miquel Riera. D'entrada, però, el primer objectiu és buscar voluntaris. «Som uns institució que sempre en necessitem i on sempre hi ha un projecte per engegar».

«Tothom pot formar part de la solució», ha explicat Riera en referència al missatge de la campanya: «La solució ets tu!». També les persones ateses, perquè «tot seria més complicat si no volen formar part de la solució», va dir.

A través d'un vídeo Creu Roja mostrarà les activitats que porta a terme. Des d'atenció a la gent gran, infància i joventut, serveis de protecció civil i assistencials fins a accions per ajudar gent a trobar feina. Ja amb càpsules audiovisuals més curtes es mostra la tasca que fan els voluntaris, que a la presentació de la campanya també van tenir veu. Van destacar la diversitat de projectes de tot tipus que empeny Creu Roja i, sobretot, «el que reps» per part dels usuaris, segons van assegurar. Són protagonistes reals que participen en activitats reals. També la campanya «La solució ets tu!» ha estat ideada per voluntaris de comunicació de l'entitat amb el suport del tècnics de Creu Roja.

Per ser voluntari de la Creu Roja «no es necessita ser una persona especial, ni tenir molt temps lliure ni grans estudis. Només voluntat», va afirmar Riera. L'objectiu que s'ha imposat l'entitat és que una seixantena de persones es facin voluntàries.

«La solució ets tu!» substitueix la campanya «Busquem el teu cap» que es va posar en marxa amb el mateix objectiu el 2017 i que es va allargar fins el 2018. Se'n van aconseguir prop de 150, tot i que molta més gent va mostrar el seu interès per col·laborar amb Creu Roja. En aquella ocasió, però, es buscaven persones especialitzades en camps concrets. En aquesta oportunitat el ventall és més ampli i als audiovisuals que ha elaborat l'entitat es demana gent que sobretot sigui empàtica, activa i flexible.

La difusió de la campanya de Creu Roja es farà, bàsicament, a través de les xarxes socials.