Aquest dijous al col·legi La Salle de Manresa la lliçó va sortir de l'aula per tenir lloc a la recepció i la sala d'educació física. La classe de cinquè va posar en pràctica el que havia après organitzant una donació de sang.

De bon matí i al migdia, coincidint amb l'entrada i sortida de classes, va ser el moment que els escolars van tenir més feina a rebre i acompanyar els donants. Un centenar de persones, la majoria famílies i professors, es van mobilitzar per fer possible la jornada de donació de sang.

Una jornada que culminava el projecte «De carn i ossos», que treballaven des de principi de curs estudiant el cos humà. La proposta de la donació va ser una iniciativa sorgida dels mateixos alumnes en adonar-se de la importància del sistema circulatori.

El director del centre, Antoni Beltran, valora que l'aprenentatge a classe es complementi amb una vivència, en aquest cas, l'organització de la jornada «La teva sang salva vides». Els alumnes van combinar durant tot el dia les classes amb les tasques de suport a la donació, van fer enquestes, organitzar un punt d'avituallament i acompanyar en tot moment els donants. Els escolars van ajudar els dotze professionals del Banc de Sang i Teixits que coordinaven la donació. Maria Carme Bosch, cap d'estudis de primària i mestra a càrrec del projecte, va explicar que apreciava la motivació i dedicació que hi havien posat els estudiants. A més, el centre també valora la gran mobilització de les famílies per donar sang.

Un cop finalitzada la jornada, només queda que els estudiants facin una autoavaluació per veure si la lliçó ha quedat ben apresa. La donació ha estat un exemple de com l'aprenentatge d'un llibre de text es pot traduir a la realitat en una jornada de generositat que els alumnes han viscut de ben a prop.