La Universitat Politècnica de Catalunya a Manresa acollirà avui experts en Teoria de Grups. Es tracta d'una disciplina de recerca matemàtica teòrica que intenta descriure i entendre totes les aritmètiques possibles.

L'acte forma part d'un congrés que se celebra a Barcelona, el 14è Barcelona Weekend in Group Theory. Ahir les sessions es van fer a la Facultat de Matemàtiques i Estadística de la Politècnica a Barcelona, i avui es traslladen durant tot el matí a Manresa.

En aquestes reunions científiques experts expliquen els seus últims avenços de recerca en aquesta matèria. Es tracta de recerques teòriques que no necessàriament s'han de traduir, almenys a curt termini, en aplicacions concretes.

A la Politècnica de Manresa hi ha un grup d'investigació liderat per Enric Ventura i que és format per Pep Burillo, Jordi Delgado i Mallika Roy.

També la UPC a Manresa acull avui la segona jornada de l'Arduino Day, sistema de noves tecnologies en obert. De les 10 a les 2 del migdia hi haurà un taller avançat sobre el concepte d'Internet de les Coses amb Arduino i Telegram. L'activitat és gratuïta.