El fenomen dels menes, els menors estrangers no acompanyats, que s'han convertit en un tot un repte per a l'administració, en particular, i per a la societat, en general, protagonitza una jornada de reflexió i anàlisi, dimecres vinent, dia 20 de març, a l'espai Plana de l'Om de Manresa, entre 2/4 de 10 del matí i 2/4 de 3 de la tarda. Porta per enunciat "Els Menors Estrangers No Acompanyats a Catalunya: els reptes de les polítiques bilaterals i municipals".

La jornada l'organitzen la Comunitat Islàmica del Bages, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Manresa, l'Associació Marroquina d'Estudis i Investigacions sobre les Migracions (AMERM), el Consell Comarcal del Bages i la Generalitat de Catalunya.

L'obriran, a 2/4 de 10 del matí, Oriol Amorós, secretari d'Igualtat, Migracions i Ciutadania de la Generalitat; Abdeslam Ben El Fassi, que parlarà en nom de les entitats organitzadores; Alba Camps, delegada del Govern a la Catalunya Central; Ester Sara, directora general d'Atenció a la Infància i l'Adolescència de la Generalitat; Agustí Comas, president del Consell Comarcal del Bages, i Mercè Rosich, regidora de Cohesió Social, Gent Gran i Salut. Moderarà Mohamed el Ghaidouni, president de la Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya.

A 3/4 d'11 començarà la primera sessió, amb l'enunciat "Els menes . En parlarà la doctora Malika Benradi, catedràtica de Dret Privat de la Universitat de Rabat i membre de l'AMERM. Seguidament, Lluís Vila, vicepresident del Col·legi d'Educadores i Educadors Socials de Catalunya, tractarà el tema "La gestió del fenomen dels menes. Moderarà, Abdeslam Ben El Fassi, que és educador social i màster en Immigració i Educació Intercultural.

A les 12 del migdia es donarà pas a la segona sessió de la jornada. Àngels Santolària, regidora d'Acció Social i Cooperació de l'Ajuntament, parlarà de "Els menes . Per part seva, M'hamed Abdelouahed, tècnic a la Secretaria d'Igualtat, Migracions i Ciutadania, presentarà el programa "Mentoria amb adolescents i joves sense referents familiars arribats a Catalunya".

Per a inscripcions i certificats d'assistència cal enviar les dades (nom, cognoms i DNI) al correu ucidcat@yahoo.es abans de dilluns vinent, dia 18 de març.