La Universitat Politècnica de Catalunya a Manresa (EPSEM-UPC) s'ha afegit a les consultes que s'han dut a terme a una trentena d'universitat catalanes i espanyoles en les quals la comunitat educativa ha votat si està a favor o en contra d'abolir la monarquia i instaurar la república. A Manresa hi van participar 147 persones de les poc més de 800 que podien fer-ho. 135 van votar a favor de l'abolició de la monarquia, 7 ho van fer en contra i 5 van dispositar la papereta en blanc.

L'EPSEM-UPC ha estat un dels darrers centres universitaris en organitzar la consulta. Des del novembre passat s'ha fet a una trentena d'universitats. Una de les primeres va ser l'Autònoma de Madrid. A Catalunya se n'han dut a terme a la Universitat de Barcelona, a la Pompeu Fabra i a diversos campus de la Universitat Politècnica de Catalunya. La setmana que ve se celebrarà a l'Autònoma.

Són els estudiants els qui organitzen la consulta. En el cas de l'EPSEM-UPC el va organitzar la delegació a Manresa del Consell de l'Estudiantat. El seu responsable, Álvaro Mellado, estudiant de Sistemes TIC, ha explicat a Regió7 que estan satisfets de la participació. «Quan hi ha eleccions per escollir els òrgans de govern no hi ha tanta participació, tot i que no hem tingut gaire temps per fer-ne difusió». Les urnes es van instal·lar al vestíbul del centre.

A les consultes hi han participat fins al moment més de 50.000 persones pertanyents a la comunitat universitària d'arreu de l'Estat, i prop del 90 % s'ha posicionat per abolir la monarquia.