Fem Manresa ha donat a conèixer la llista de persones amb la qual concorrerà a les eleccions municipals del 26 de maig, i on la CUP té un pes important entre principals aspirants a ser escollits regidors. Dels sis primers, cinc són cupaires i en quarta posició apareix el coordinador d'Esquer-ra Unida i Alternativa (EUiA) al Bages, Ricard Ribera. Fem Manresa és la candidatura impulsada per la CUP, EUiA i Som Alternativa.

Entre els partits que se situen més a l'esquerra de l'espectre polític, la CUP és, de fet, la formació que té més pes a la ciutat, amb tres regidors actualment al consistori. Som Alternativa, el grup polític constituït per persones que majoritàriament integraven la llista de Democràcia Municipal fa quatre anys, només hi té un regidor. Amb l'actual correlació de forces, la CUP és la formació que, principalment, pilota la nau de les anomenades «esquerres transformadores» i que més incidència té entre l'electorat més progressista a la capital del Bages.

Fem Manresa ha presentat una llista que, més enllà d'integrar rostres de les diferents formacions que s'han unit per concórrer a les eleccions, pretén aglutinar «persones provinents de diferents espais i moviments de la ciutat, amb l'objectiu de buscar l'equilibri entre l'experiència activista i la connexió amb el teixit social i associatiu dels barris, i amb un coneixement expert sobre el funcionament de l'Ajuntament i les polítiques públiques», segons el comunicat amb la llista feta pública.

Àmplia presència femenina

L'equip proposat per Fem Manresa destaca per una àmplia presència femenina. La llista és encapçalada per dues dones, l'alcaldable Roser Alegre i l'advocada Gemma Boix, i en el conjunt del grup es compten fins a vuit dones. Destaca també la presència d'activistes socials independents, com Maite Uró, Enric Martí i Gabriela Islas, i persones vinculades a l'entramat associatiu, com Júlia Martín i Caterina Armengol; a més de persones vinculades a la CUP i a l'esquerra independentista, com Gemma Tomàs, Jordi Trapé i Jordi Garcés. I candidats de l'espai dels comuns, com Ricard Ribera (quart a la llista), coordinador d'EUiA i membre del Consell Nacional de Catalunya en Comú, i Merche Bayot de Som Alternativa, exresponsable del cercle local de Podem i fundadora de Democràcia Municipal. L'equip el completa l'arquitecte manresà Marc Ballús.

La composició i l'ordre de l'equip proposat per presentar-se a les eleccions municipals van ser decidits el 13 de març en una assemblea oberta realitzada a la Batzegada. El programa de Fem Manresa es basa en cinc eixos programàtics: dret a la vida digna, dret al treball, república i sobiranies, dret a la ciutat i, com a element transversal, feminisme.