El Consell Comarcal del Bages i l'Ajuntament de Manresa han impulsat un espai de trobada per a joves LGTBI del Bages que s'ubicarà a l'Espai Jove Joan Amades. Batejada com a' Iris', la iniciativa pretén generar un espai de confiança i seguretat per a posar damunt de la taula dubtes vinculats amb la diversitat afectiva, sexual i de gènere. Va adreçada a persones d'entre 15 i 25 anys i, com a punt de partida, s'han programat quatre sessions entre aquest mes de març i juny. La iniciativa s'emmarca en Pla Comarcal per garantir els drets de les persones lesbianes, gais, trans, bisexuals i intersexuals (LGTBI) 2018-2021.

La primera sessió, que tindrà lloc aquest dissabte, servirà per a presentar la proposta. A més, hi haurà l'actuació musical d'Akelarre i Elane, que a través de la música parlen de la diversitat afectiva, sexual i de gènere.

Dijous 11 d'abril es projectarà el documental 'De Berta a Teo: Una història de Trànsit', que comptarà amb la presència del protagonista. Tot seguit, el 16 de maig, es farà un debat per replantejar els motius que generen situacions de LGTBIfòbia i com treballar per combatre-les. Finalment el 20 de juny se celebrarà una jornada sobre diversitat afectiva, sexual i de gènere, de caràcter lúdic, amb motiu de la celebració del dia de "l'Orgull".