On ara hi ha l'edifici principal de la FUB3 era l'escorxador on se sacrificaven porcs. Els vestidors eren les oficines del mateix escorxador. El mòdul B era el corral on es guardaven els animals. En aquest cas només hi havia la façana i el mur que dona a l'avinguda Joncadella. Aquest és l'espai que s'ha aprofitat per construir-hi l'edifici del nou gimnàs. A la recepció, que també s'ha adequat, és on es pagaven les taxes. El que s'anomenaven burots, una mena d'impost que es cobraven per certs articles, sobretot queviures, per entrar a les ciutats.

Tot aquest món va funcionar a Manresa fins al 1992, quan l'escorxador de la ciutat va deixar de funcionar. El 1998 es va aterrar una part per fer-hi el Centre Tecnològic de Manresa, ara la FUB2. Es va començar a construir el 1906 i va entrar en funcionament el 1908. A la façana principal de la biblioteca universitària hi ha gravat l'any de l'entrada en funcionament i, al centre, l'escut de Manresa. El complex modernista és obra de l'arquitecte Ignasi Oms.

Per al director general de la Fundació Universitària del Bages, Valentí Martínez, l'entrada en funcionament de la FUB3 no només suposa que «creixem amb espais universitaris, sinó que ho fem en un lloc que és patrimoni protegit, de primer nivell, i que per tant recuperem un punt per a la ciutat. Combinar les dues coses ens fa sentir contents».

L'oferta universitària de la FUB-UManresa queda concentrada, doncs, a banda i banda de l'avinguda Universitària. «Ja ens acostem als 26.000 metres quadrats d'equipament universitari», amb 4 edificis i 4 zones d'aparcament, i a tocar de l'altre gran equipament universitari de la ciutat, la Politècnica de Catalunya a Manresa. Martínez destaca que l'avinguda «és una zona que està quedant molt bé des del punt de vista urbanístic, de cara a la ciutat, perquè en definitiva és una zona oberta a tothom».

Assegura que el creixement de la FUB ha anat molt ràpid. Quan es va posar en marxa la FUB2 l'any 2015 «vam dir que en tindríem per 10 anys. En 4 ens ho hem menjat. Això vol dir que hi ha un projecte que té molta musculatura que després de l'entitat federada amb Vic ha agafat embranzida i que estem molt ben posicionats des d'un punt de vista universitari».

L'edifici mare de la FUB es va començar a construir l'any 2000 i es va estrenar el 2002. El 2010 es van iniciar les obres de la Clínica Universitària. El curs 2011-2012 es va estrenar la residència d'estudiants i el 2015 la FUB2. Ara és el torn de la FUB3.