A prop del cementiri de Manresa, al xamfrà del camí de Rajadell amb el carrer de la Lemmerz, ja es pot veure molt avançada l'obra de la primera planta incineradora de cadàvers de la comarca. Abans d'entrar en servei, però, l'entorn ha d'estar urbanitzat i aquestes obres mantindran tallat el camí de Rajadell durant 3 mesos a partir de dilluns.

Ja aquesta setmana, es prohibirà l'accés de vehicles del camí de Rajadell al carrer de la Lemmerz. Però es mantindrà el sentit de circulació del carrer de la Lemmerz en direcció al camí de Rajadell.

Segons ha informat el govern municipal, a partir de dilluns, dia 25, es tallarà el trànsit de vehicles del camí de Rajadell, entre el camí del Suanya (on hi ha el pont sobre la via del tren) i el carrer de la Lemmerz. Els vehicles que circulin pel camí de Rajadell provinents de l'avinguda Pirelli es desviaran pel carrer Lemmerz en direcció al car-rer Torroella, i no podran seguir amunt, direcció a la C-25.

El trànsit pel camí de Rajadell estarà tallat als vehicles de transport, que hauran d'accedir al polígon del Pont Nou per la carretera de Sant Joan. Des de la sortida de la C-25 hi haurà cartells que indicaran la restricció.

S'habilitarà un camí d'accés provisional a la zona d'aparcament de la zona esportiva del Congost des del camí de Rajadell, només per a turismes. Sempre segons l'Ajuntament, també hi haurà un itinerari protegit i senyalitzat per a vianants paral·lel a l'àmbit d'obres del camí de Rajadell.

Les restriccions de trànsit es perllongaran durant els 3 mesos que és previst que durin les obres.

Les obres, incloses en el Pla parcial urbanístic de la Plana del Pont Nou, adequaran un tram de 95 metres del camí de Rajadell i un tram de 120 metres del carrer de la Lemmerz.

Pel que fa al camí de Rajadell, l'obra inclou l'execució d'una calçada de 6 metres d'amplada i d'una vorera arbrada de 3 metres d'amplada. Al carrer de la Lemmerz, l'obra consisteix en l'execució d'una vorera arbrada de 5 metres d'amplada al costat oest. La calçada resultant que quedarà en aquest carrer és d'uns 9 metres.

500.000 euros de 15 milions

El pressupost de l'obra és de 509.818 euros (IVA inclòs), i forma part de les obres d'urbanització del Pla Parcial, el cost del qual assumeixen els propietaris del sector. Aquest pressupost inclou 58.798 euros a càrrec de Serveis Funeraris de Barcelona per fer unes actuacions complementàries necessàries per adaptar les obres de la primera fase a la topografia del terreny.

L'actuació és el primer pas de la gran urbanització al polígon del Pont Nou pendent fa una dècada i valorada en 15 milions d'euros.