La CUP presentarà al ple d'aquest dijous de l'Ajuntament de Manresa, conjuntament amb el PSC, DM i el regidor Miquel Davins, una moció on demana que Manresa es converteixi en Territori Lliure de Paradisos Fiscals.

La proposta conjunta és fruit d'una demanda de l'organització humanitària Oxfam-Intermón, que està duent la proposta a molts ajuntaments catalans.

La moció compromet l'Ajuntament a declarar-se «territori lliure de paradisos fiscals» i a «fer els passos necessaris per assegurar que els concursos públics valorin les empreses que tenen conductes fiscals responsables, més que no pas les empreses que utilitzen els paradisos fiscals per evadir o eludir impostos».

Contra els Mossos

Una altra moció de la CUP demana «reprovar l'actuació policial del cos dels Mossos d'Esquadra durant tota la jornada de vaga del 8 de març».

El text de la moció afirma que «les accions programades pel comitè de vaga feminista no es van poder dur a terme amb normalitat atesa l'actuació dels cossos policials de Mossos d'Esquadra, amb actuacions injustificables com ara vexacions a les companyes, negativa a la identificació de diversos agents tot i ser requerides, càrregues a diverses manifestants».

A més a més, destaca que «fins a sis de les companyes que van participar a la manifestació estan sent investigades pels fets ocorreguts després de la intervenció del cossos policials».

Mantenir símbols

El grup municipal independentista plantejarà al ple municipal una tercera proposició en la qual demana que l'Ajuntament de Manresa respecti els diversos acords de ple que comprometen a mantenir els símbols independentistes a la façana principal de l'ajuntament.

Els regidors de la CUP volen que l'equip de govern no faci cas d'una eventual prohibició de la Junta Electoral i mantingui l'estelada i el llaç groc a l'edifici consistorial de la plaça Major, 1.