El govern municipal va fer pública ahir una imatge fins ara inèdita de com quedarà l'espai públic al voltant de l'antiga fàbrica de l'Anònima i el nou edifici d'habitatges.

Ho va fer després que el ple municipal aprovés provisionalment la modificació del Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) de Manresa en l'àmbit de la fàbrica de l'Anònima, que permetrà la creació d'un gran espai lliure en aquest sector. És l'últim tràmit municipal, i ara s'envia a la Comissió Territorial d'Urbanisme de la Catalunya Central per a l'aprovació definitiva.

L'Ajuntament va fer ahir un altre pas endavant per fer realitat la creació d'un espai d'ús públic d'aproximadament 4.500 metres quadrats, equivalent a dues vegades la plaça Sant Domènec, al Centre Històric de la Ciutat, a l'entorn de la fàbrica de l'Anònima.

Ara, la Generalitat, a través de la Comissió Territorial d'Urbanisme de la Catalunya Central, hi haurà de donar el llum verd definitiu. La modificació arriba després de la signatura del conveni entre l'Ajuntament i Endesa.