El ple de l'Ajuntament de Manresa, que tindrà lloc aquest dijous a partir de les 5 de la tarda, debatrà la designació amb el nom de plaça de l'1 d'Octubre a l'espai urbanitzat que serveix d'accés a l'equipament dels Jutjats de Manresa.

D'aquesta manera Manresa s'afegeix a moltes altres poblacions que han designat amb el nom de l'1 d'Octubre espais públics.

En el cas de la capital del Bages, el lloc que es batejarà com a 1 d'Octubre és l'espai que queda davant l'accés principal al jutjat i la rampa que hi dona accés, precisament mentre es jutja al Tribunal Suprem la pràctica totalitat del Govern de Carles Puigdemont, l'expresident de l'ANC Jordi Sànchez, el president d'Òmnium, Jordi Cuixart, i l'expresidenta del Parlament Carme Forcadell.

Amb la plaça es vol recordar la jornada de votació i mobilització ciutadana que va tenir lloc el dia 1 d'octubre del 2017 impulsada per la societat civil i pel Govern de Catalunya, format després d'unes eleccions en les quals els partidaris del referèndum van obtenir la majoria en el Parlament de Catalunya i que va tenir l'oposició del Govern central.