El president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, va posar aquest dissabte al migdia somrient enmig dels candidats d'Esquerra del Bages a les pròximes municipals. L'escenari triat per fer una de les fotos de campanya va ser la basílica de la Seu de Manresa. Al portal més monumental, el de Sant Antoni, que dona a la plaça de la Reforma. A les escales, una quarantena dels números 1 i 2 de les candidatures d'ERC.

«On poso les mans?» o bé «cap on hem de mirar?» van ser les preguntes més habituals que van fer els candidats a la fotògrafa, que els va respondre que faria moltes fotos «perquè sempre surt algú amb els ulls tancats». El bon humor va ser la tònica del matí. Gràcies en bona part a qui va dur la batuta de la sessió, el president d'Esquerra a Manresa, Ramon Fontdevila, que és qui va donar les instruccions de com s'havien de posar, cap on mirar, els gestos que havien de fer, i quin posat havien de tenir. Tot amb molt humor.

L'acte va servir per destacar «que som un partit municipalista que estem al costat dels nostres veïns i veïnes per millorar la seva qualitat de vida», segons va dir la candidata a l'alcaldia de Sant Vicenç de Castellet i membre de la mesa del Parlament, Adriana Delgado. Juntament amb l'alcaldable de Manresa, Marc Aloy, i l'alcalde de Cardona, Ferran Estruch, van ocupar la primera fila.

Delgado va remarcar que «a més a més de fer republicanisme des dels municipis», s'han aconseguit unes llistes «transversals, plurals i amb gent amb moltes ganes de treballar pels nostres municipis», encara que «hem de treballar perquè hi hagi més dones que encapçalin les llistes». Ara n'hi ha 8. També va destacar la joventut dels candidats. 8 tenen menys de 35 anys, va dir. Esquerra és present, de moment, al 87 % dels municipis del Bages.

El candidat a l'alcaldia de l'Ajuntament de Manresa, Marc Aloy, va afirmar que la sessió dels candidats «reforça la imatge d'unitat i força», i va assegurar que sovint la relació entre Manresa i la comarca no ha estat prou fluïda. «A Esquerra tenim claríssim que la capital sense la comarca al dar-rere no ho és, i sense uns municipis que no se sentin representats per la capital, tampoc no es pot teixir el territori».

El president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, va ser ahir en diferents poblacions del Bages per presentar diversos candidats. A Manresa va assegurar que «comencem un cicle electoral fonamental, important i imprescindible per continuar en el camí dels objectius polítics que ens hem marcat com a país i que va néixer l'1-O». Va dir que és «imprescindible que ens mobilitzem» perquè «no n'hi ha prou amb el que hem fet fins ara». Per a Tor-rent, «ens hem de mobilitzar massivament per aturar l'extrema dreta i el feixisme, i per construir l'opció política republicana al nostre país que condicioni els propers escenaris polítics».