Tal com ha informat Regió7, el ple de l'Ajuntament de Manresa de demà dijous debatrà la designació amb el nom de plaça de l'1 d'Octubre a l'espai urbanitzat que serveix d'accés a l'equipament dels jutjats de Manresa. El Comitè de Defensa de la República (CDR) de Manresa ho ha criticat. Demana a l'equip de govern que retiri aquest punt de l'ordre del dia i que obri un procés participatiu per tal que sigui la ciutadania la que decideixi on ha d'anar aquesta plaça. Considera que l'espai escollit "és una manca de respecte" perquè ni tan sols no és una plaça; i "una irresponsabilitat" perquè no s'hi "estan investigant degudament els casos de violència policial del dia del referèndum d'autodeterminació".

El CDR ha volgut fer les consideracions següents:

1) Demanar a l'alcalde i al seu equip de Govern que recapacitin i retirin aquest punt de l'ordre del dia del ple de demà, i obrin un procés participatiu per tal que la ciutadania manresana decideixi col·lectivament on ha d'ubicar-se la plaça de l'1 d'octubre.

2) La falta d'empatia que denota l'equip de govern d'ERC i PDeCAT respecte els moviments socials de la ciutat, com podria ser el CDR, prenent decisions de forma unilateral sobre qüestions que bona part de les manresanes consideren de certa rellevància. I això és important en el cas de l'1 d'octubre, que considerem que és un acte de la ciutadania de Catalunya i no de cap partit polític o entitat.

3) L'ubicació de la plaça en un equipament que ni tants sols és una plaça considerem que és una falta de respecte a tothom qui va fer possible aquell dia. A més, també considerem que és una irresponsabilitat situar l'espai davant dels jutjats de Manresa, on no s'estan investigant degudament els casos de violència policial del dia del referèndum d'autodeterminació, on han anat a declarar els alcaldes de Callús i de Fonollosa i on encara s'està investigant a Jordi Pesarrodona.