L'Ajuntament de Manresa ha ofert allotjament temporal a la família desnonada aquest dilluns al carrer Lluís Argemí de Martí. Paral·lelament estan treballant perquè l'Agència Catalana de l'Habitatge posi un pis a disposició de la família amb la màxima celeritat. Es tracta d'una família de quatre persones, totes major d'edat, que per dificultats econòmiques havia deixat de pagar el lloguer. Segons ha explicat el consistori, a través d'un comunicat, la propietària, una particular, va deixar de percebre el lloguer l'abril de 2017. El cas va arribar als jutjats, que va dictar la sentència de desnonament el desembre d'aquell mateix any.

Des que va dictar sentència, diu l'Ajuntament en el comunicat, han emès diversos informes de vulnerabilitat per aturar-lo, i alhora va presentar el cas a la Mesa d'Emergència de l'Agència Catalana d'Habitatge. El mes de setembre passat, l'Agència va comunicar a la família que tenia dret a un pis de la Mesa, però encara no ha pogut posar un pis a la seva disposició.

L'Ajuntament assegura que, durant tot el procés, Serveis Socials ha fet i continua fent seguiment d'aquesta família. Després dels fets succeïts aquest matí, els regidors d'Acció Social, Àngels Santolaria, i Habitatge, Joan Calmet, s'han reunit amb representants de la família i de la PAHC i han ofert allotjament temporal, inicialment per una setmana, a la família afectada.