L'Ajuntament de Manresa ha obert la convocatòria per concedir ajuts a la rehabilitació d'habitatges privats buits que es destinaran a finalitats socials. S'arrendaran a tercers a un preu de lloguer social. El període per a la presentació de sol·licituds finalitza el 6 de maig.

El projecte es gestiona a través de l'empresa municipal Fòrum, que és qui contractarà i pagarà les obres necessàries que s'hagin de fer als habitatges perquè s'hi pugui entrar a viure. La iniciativa forma part del Pla Local d'Habitatge aprovat el 2017. Fòrum recuperarà l'import de les obres mitjançant l'arrendament dels habitatges.

Entre els treballs que es podran finançar hi ha la dotació d'elements de cuina com l'aigüera, equipaments de cocció, extracció de fums; el bany; l'accessibilitat interior; la instal·lació elèctrica o d'aigua calenta; la col·locació de baranes; la demolició o construcció d'envans; mesures d'eficiència energètica; treballs per resoldre problemes d'humitats o altres obres menors.

Els habitatges han de ser a ManresaNo ha de ser la residència habitual dels propietaris i han d'estar buits en el moment de presentar la sol·licitud per accedir als ajuts, i mantenir-se així fins a l'inici de les obres. Tampoc pot estar declarat en ruïna.

Els ajuts podran arribar a un màxim de 12.000 euros. A la convocatòria de l'any passat era de fins a 8.000. Les sol·licituds s'han de presentar a les oficines de Fòrum de la plaça Immaculada.