Tres anys i 3 mesos després es reprenen les obres de la plaça Simeó Selga de Manresa, situada entre l'institut Lluís de Peguera i el baixador dels Ferrocarrils Catalans. La primera fase de l'espai públic dedicat a l'enyorat pediatre va quedar enllestida a principi de desembre del 2015.

Aquesta segona tongada d'obres suposarà la culminació de la intervenció. Un cop passats dos mesos i mig i invertits 250.000 euros la transformació d'aquest espai cèntric de la ciutat estarà enllestida.

En la primera part del projectes es van fer superfícies de formigó armat en forma de grades, escales i plataformes per resoldre el desnivell i generar diferents espais. Per a la resta es va fer servir formigó armat acolorit, amb escocells circulars de grans dimensions que allotgen quatre pereres de flor, dues magnòlies, dos aurons i dos arbres de l'amor.

També es va incloure la instal·lació d'enllumenat de tota la plaça i la construcció d'un pas de vianants elevat que connecta l'andana central del passeig de Pere III amb la nova plaça. Ara es completarà la pavimentació de la porció pendent d'urbanització i es resoldran els desnivells amb bancades i uns talussos.

Un teló de fons

D'aquesta manera, s'ha previst una bancada de formigó multifuncional resseguint el límit de la intervenció, que funcionarà com a banc, escenari teatral o simplement mur de contenció d'un talús enjardinat que ha d'esdevenir teló de fons de l'obra.

Els treballs inclouen la protecció de l'espai del sol de l'estiu amb pèrgoles i la plantació d'arbrat. La voluntat de la proposta és crear un teló de fons en el talús que llinda amb l'institut Lluis de Peguera, amb la intenció d'impedir l'aproximació del ciutadà a aquest límit i per generar una vora densament arbrada que faci l'espai més agradable i que generi verdor i ombra a la plaça a l'estiu.

L'actuació es complementarà amb la instal·lació de jocs infantils singulars que vagin una mica més enllà dels utilitzats habitualment en els parcs i jardins.