El mes de desembre passat es va aprovar la integració de Manresa al projecte europeu URBACt "Re-Grow City". La seva missió és compartir amb tres ciutats: Altena (Alemanya), Igoumenitsa (Grècia) i Idrija (Eslovènia) una sèrie de bones pràctiques des del voluntariat que, en el cas de Manresa, han d’ajudar a revitalitzar el Centre Històric.

Els representants d’aquests municipis van arribar dimecres a Manresa. Al vespre, van ser rebuts per l’alcalde de Manresa i per integrants del grup local del projecte. Durant la seva visita a la ciutat coneixeran en primera persona el Centre Històric, i veuran les principals necessitats que té la ciutat.

Hi ha una àmplia jornada de treball en la qual la delegació de la ciutat alemanya d’Altena explicarà com han aconseguir revertir la problemàtica de decliu. Al matí de dijous, la trobada s’ha fet amb tècnics municipals i experts i, a la tarda, preveuen reunir-se amb integrants de diferents àmbits de treball de l’Antic. Divendres, fins al migdia, continuaran aquestes trobades.

Donades les característiques d’aquest projecte, orientat al voluntariat, la gestió s’ha confiat a L’Antic, entitat coneguda per empènyer iniciatives que projecten i donen cohesió al Centre Històric. La dinamització anirà a càrrec de Jordi Jet Serra.

A partir del mes d’abril, l’Antic es posarà en contacte amb persones, a títol individual, i amb representants d’entitats, per compartir punts de vista i possibles accions mentre sigui vigent el projecte, el 31 de desembre de 2020.