Representants de tres ciutats del centre d'Europa i dels Balcans han visitat Manresa amb la finalitat de conèixer el Centre Històric. El mes de desembre passat es va aprovar la integració de Manresa al projecte europeu URBACT «Re-Grow City». La seva missió és compartir amb tres ciutats una sèrie de bones pràctiques des del voluntariat, que, en el cas de Manresa, han d'ajudar a revitalitzar el Centre Històric. Les altres ciutats que participen en el programa són: Altena (Alemanya), Igoumenitsa (Grècia) i Idrija (Eslovènia).

Els representants d'aquests municipis van arribar dimecres a la ciutat. Al vespre van ser rebuts per l'alcalde de Manresa i per integrants del grup local del projecte. Durant la seva visita a la ciutat van tenir l'oporunitat de conèixer en primera persona el Centre Històric i veure les principals necessitats que té la ciutat.

Dijous va tenir lloc una àmplia jornada de treball en la qual la delegació de la ciutat alemanya d'Altena va explicar com han aconseguir revertir la problemàtica de declivi. Al matí, la trobada es va fer amb tècnics municipals i experts i, a la tarda, es van reunir amb integrants de diferents àmbits de treball de L'Antic. Divendres van continuar les trobades.

Ateses les característiques d'aquest projecte, orientat al voluntariat, la gestió s'ha confiat a L'Antic, entitat coneguda per empènyer iniciatives que projecten i donen cohesió al Centre Històric. A partir del mes d'abril, L'Antic es posarà en contacte amb persones, a títol individual, i amb representants d'entitats, per compartir punts de vista i possibles accions mentre sigui vigent el projecte.