La sala d'actes de l'Hospital de Sant Joan de Déu es va omplir ahir en un acte de reconeixement a la societat civil que ha participat a la campanya de mecenatge i als profesionals d'oncologia i hematologia d'Althaia. Pacients del servei també en van ser protagonistes.

L'acte el va presentar l'adjunt a la direcció general Albert Estiarte. «És molt gran això que s'ha fet», va dir. El director general de la fundació, Manel Jovells, va explicar que la idea de fer la campanya «va néixer fruit de la necessitat perquè tenim un volum d'inversions molt grans i uns recursos limitats». Va assegurar que el nou hospital de dia era «imprescindible».

L'alcalde de Manresa també va participar en el reconeixement. «Una societat solidària que sap reconèixer les prioritats és una societat de la qual ens podem sentir orgullosos», va afirmar.

Durant l'acte es va passar un vídeo en el qual es mostren les noves instal·lacions, que després els assistents van poder visitar. També es va tenir un agraïment especial a l'exjugador del Barça i actual entrenador del Manchester City, Pep Guardiola, que va prestar la seva imatge per la campanya. En representació seva hi havia els seus pares.

La Fundació Althaia ha iniciat la seva segona campanya de mecenatge. En aquest cas, per renovar els espais hospitalaris d'atenció a infants i joves, un projecte valorat en 2,5 milions d'euros.