El parc infantil de plaça Espanya llueix a partir d'avui divendres una nova i renovada cara. Després de vàries setmanes de treball, l'Ajuntament de Manresa ha finalitzat el gruix de les obres de renovació d'aquest espai i l'ha obert al públic. L'actuació s'emmarca dins el Pla de Millora de l'Espai Públic 2018 que va impulsar la regidoria de Qualitat Urbana, Mobilitat i Serveis, que l'any passat va fer una inversió global de prop d'un milió d'euros adreçat a millorar calçades, voreres i accessibilitat i, per primera vegada, també parcs infantils.

L'actuació ha tingut un pressupost de 100.451 euros i ha consistit en la profunda renovació d'un espai de jocs que havia quedat totalment obsolet. La renovació s'ha centrat en la millora de l'àmbit de més antiguitat -elements instal·lats l'any 1992- mantenint l'àrea de joc i els elements que s'hi van instal·lar l'any 2013, però amb una remodelació d'aquest darrer espai per adaptar-lo millor als recorreguts de vianants.

El parc compta a partir d'ara amb una nova àrea de joc, amb una única estructura modular multifuncional que combina un gran nombre d'activitats, la qual cosa ha de permetre diferents tipus de reptes als infants i també el joc inclusiu.

La remodelació ha inclòs també la substitució del paviment existent, molt compactat, per un nou paviment granular, més adaptat a les activitats del joc infantil. Amb la finalitat de garantir la correcta accessibilitat del joc infantil, en una zona molt concreta s'han instal·lat un terra de cautxú de 4 cm. de gruix sobre la base de formigó. També s'ha aportat sauló compactat a la part interior de la plaça per recuperar-ne la rasant original.

El projecte ha inclòs la renovació de part dels bancs que hi ha, la millora d'una part de l'espai verd (amb plantació d'arbustiva i de flors) i la reordenació dels bancs de formigó per ajustar-los a la nova delimitació de l'àrea de joc gran.

El parc infantil de plaça Espanya és el primer que hi va haver a Manresa, l'any 1962.