La Universitat Catalana d'Estiu (UCE) tornarà a Manresa després de la bona resposta que va tenir l'any passat en la seva estrena a la ciutat, coincidint amb el fet que al 2018 va exercir com a Capital de la Cultura Catalana.

L'alcalde de Manresa, Valentí Junyent; el president de la Fundació UCE i de l'Institut d'Estudis Catalans (IEC), Joandomènec Ros; i el president de l'Associació de Professionals Sèniors al Servei del Territori Gest!, Josep Sinca, han signat aquest migdia el conveni per a l'organització conjunta de la UCE Manresa 2019.

L'acord, que dona continuïtat al que es va signar el 2018, estableix que aquesta nova edició tindrà lloc de l'1 al 6 de juliol, prèviament a la celebració de la tradicional UCE de Prada, que es fa a l'agost a la localitat nord-catalana des del 1968.

Encara que el programa definitiu de la UCE Manresa s'està acabant d'elaborar, una de les novetats en relació a la primera edició és que els cursos que s'impartiran seran reconeguts pel Departament d'Educació, un fet que s'espera que contribuirà a ampliar la participació.

Pel que fa a l'estructura de la UCE, mantindrà l'esquema de la primera edició amb activitats lectives al matí i conferències al migdia a l'Institut Lluís de Peguera, debats a la tarda a l'auditori de la Plana de l'Om i espectacles a la plaça Major a la nit.