L'actual portaveu d'Esquerra al Congrés, Joan Tardà; el portaveu adjunt al Parlament de Catalunya, Gerard Gómez del Moral; la candidata número 3 al Congrés dels Diputats, Carolina Telechea; la portaveu d'Esquerra al Senat, Mirella Cortès, i el candidat a l'alcaldia de Manresa, Marc Aloy, seran a l'acte central de les eleccions generals al Bages.

Es farà aquest dilluns 15 d'abril a la Plana de l'Om (en cas de pluja l'acte es traslladaria a l'Auditori de la Plana de l'Om) a partir de les set de la tarda i es clourà amb el Sopar de la República, que se celebrarà al Restaurant Globus (Per assistir al sopar cal reservar a bages@esquerra.cat o al 93.872.63.52; el preu és de 20 euros per persona).

Amb el lema 'Va de Llibertat', Esquerra Republicana planteja aquestes eleccions com un plebiscit entre democràcia i repressió. Al capdavant de la llista hi ha el president d'Esquerra empresonat Oriol Junqueras. En paraules de la portaveu republicana, Marta Vilalta, "és la millor manera de denunciar la situació de retrocés de la democràcia i de repressió a la qual ens ha portat l'Estat espanyol".