La plaça Serarols de Manresa, ubicada en ple Centre Històric —a tocar de la plaça del Carme—, acollirà el proper dijous 25 d’abril (18.30 hores) una lectura popular del llibre de contes ‘Estimats Lluc i Joana’, que Oriol Junqueras va escriure per als seus fills des de la presó.

Es tracta d’una iniciativa popular sorgida d’un grup de manresans i manresanes que van creure “molt bonic” poder realitzar aquest acte en el marc de la Diada de Sant Jordi, i en un escenari polític que continua sent el de reivindicar la llibertat dels presos i les preses i el retorn dels exiliats i les exiliades.

En aquest sentit, la lectura anirà a càrrec de gent molt diversa de la ciutat. Llegiran contes del llibre Montse Cardellach i Marc Moncunill —que són mare i fill—; Khadija El Bachiri —de l’Associació de Dones Al Noor—; Josep Maria Sarri —del Casal de la Gent Gran de Manresa—; la dramaturga Sílvia Sanfeliu; el rapsode David Güell, i les periodistes Pilar Goñi, Aina Font —que llegirà amb el seu pare, Pere Font— i Anna Vilajosana, que llegirà amb el seu marit, el fotògraf i músic Xavier Serrano. També hi serà Marc Aloy, per l’amistat que l’uneix al president d’Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, que el dia de la lectura de contes farà 539 dies que està empresonat.

L’acte compta amb la col·laboració de la Vermuteria Santa Rita. Des d’Esquerra Republicana de Manresa s’hi dona suport i s’anima a tothom a participar-hi