La Fundació Althaia de Manresa va assumir la presidència del Clúster de Salut Mental Catalunya l'any 2017 sota la direcció del psiquiatre manresà Pere Bonet. Ara l'assemblea general de l'entitat l'ha reelegit per unanimitat per seguir a la presidència fins al 2021.

El Clúster té la missió de promoure el desenvolupament de la investigació, la transferència de coneixement i la creació de sinèrgies per impulsar estratègies empresarials amb l'objectiu de donar suport i millorar la qualitat de vida de les persones que pateixen malalties mentals, així com de les seves famílies. Actualment té una seixantena d'associats.

Segons la Fundació Althaia, el balanç dels dos últims anys d'activitat del Clúster és positiu. Durant aquest temps s'ha iniciat la internacionalització de l'entitat i s'ha dut a terme la primera missió internacional a Dinamarca. També destaca que s'ha pres part en certamens de rellevància, com el Mobile World Congress i la Fira Healthio, i s'ha impulsat la publicació de la revista Brain.