La processó de Manresa ha arrencat aquest Divendres Sant, al voltant de 2/4 de 9 del vespre. La Baixada de la Seu s'ha omplert, amb gent que hi ha anat fins a 45 minuts abans per guardar lloc. Així, els Armats i les cornetes han anunciat l'inici de la processó i seguidament han anat sortint els passos.

La processó dura unes dues hores i mitja, després de fer un recorregut que continua pel carrer de Vallfonollosa, la plaça d'en Creus, la plaça de la Reforma, el carrer d'Alfons XII, la Plana de l'Om, el carrer del Born, la plaça de Sant Domènec (on el restaurant Las Vegas s'encarrega d'apartar cada any la seva terrassa perquè pugui passar i a on, si molesten o no molesten les branques dels arbres, s'ha convertit en un tema recurrent de les darreres edicions), el Passeig de Pere III, la plaça de Crist Rei, el carrer d'Àngel Guimerà, la plaça de Sant Domènec i el mateix recorregut de l'anada per arribar a la Seu, on a 3/4 de 12 de la nit és previst l'Encuentro entre la Macarena, la Verge de la Bona Mort i el Sant Crist, i, a la mitjanit, el final, amb el tancament de les portes de la basílica una vegada tots els passos siguin a l'interior.

Cal recordar que, finalment, la processó d'enguany mantindrà el recorregut acostumat de cada any i passarà per la plaça de Sant Domènec enlloc de desviar-se per la de Fius i Palà, baixar pel carrer de Sant Domènec i passar pel de Jaume I per anar a trobar el Passeig de Pere III. Tal com va confirmar el president de la comissió organitzadora des de fa tres anys, Nacho Muñoz, en l'entrevista que li va fer, ahir dijous, Regió7, els tècnics de l'Ajuntament van tallar ahir les branques que els feien nosa per poder fer passar tots els passos per la plaça de Sant Domènec fins a la Muralla de Sant Domènec i, d'aquí, al Passeig.

Muñoz, tal com ja havia explicat a Regió7 el dia abans (vegeu edició de dijous), va comentar que el ritme de la processó ha millorat els darrers anys, en el sentit que parades que fa uns anys podien durar fins a "tres quarts d'hora", la qual cosa alentia molt el ritme i el feia molt pesat tant pels que anaven més de pressa i s'havien d'esperar (molts d'ells persones grans) com per al públic que la segueix en general, ara arriben com a màxim als "deu minuts". Això ha afavorit que el tall que es produia habitualment entre la capçalera (Armats) i la cua (Germandat de Nostra Senyora de l'Esperança Macarena) s'hagi resolt.

Enguany, la processó celebra 20 anys de la seva recuperació solidaritzant-se amb l'ONG Open Arms, per a qui recull donatius. Avui hi haurà guardioles per diversos punts del recorregut.