Des de l'any 2002 el CAE desenvolupa el projecte Tarasca, amb la finalitat de treballar competències i habilitats transversals amb adolescents a partir del joc i dels jocs de taula.

L'any 2002 el CAE va posar en marxa el projecte Tarasca amb l'objectiu d'utilitzar el joc de taula com a estratègia per treballar i desenvolupar competències i habilitats transversals entre adolescents. A més a més, el projecte afavoreix que aquests esdevinguin agents actius i generadors d'iniciatives i activitats en el seu entorn.

El projecte Tarasca s'articula en diferents mòduls formatius d'unes 30 hores d'intervenció cadascun, adreçats a alumnes d'entre 13 i 15 anys, prèviament seleccionats des dels centres educatius i els instituts. En l'edició d'aquest any es duen a terme accions a cinc instituts públics de Manresa -Cal Gravat, Lacetània, Pius Font i Quer, Guillem Catà i Manresa Sis-, al CSAM i a l'institut Moianès.

El projecte es desenvolupa setmanalment, amb la presència de la figura d'un dinamitzador-educador/a al centre treballant amb un grup estable d'entre 10 i 15 nois i noies.

En les sessions es treballen hàbits, competències i actituds, com ara la comunicació, el treball en equip, el lideratge, la competitivitat, la motivació, l'autoestima, el respecte... A més, aquestes sessions també permeten desenvolupar competències lingüístiques, logico-matemàtiques, espaials, etc.

La majoria dels mòduls formatius d'aquesta edició finalitzaran al mes de juny, quan els adolescents dels diferents centres que hi han participat hagin esdevingut experts en jocs de taula i per això organitzaran i dinamitzaran una activitat de jocs de taula adreçada als seus companys del mateix institut o a alumnes d'una escola de primària propera.

Enguany el programa arriba a la divuitena edició, amb 107 mòduls formatius fets en els que hi han participat més de 1.300 alumnes. Els mòduls s'han desenvolupat en centres educatius de 8 municipis diferents de la comarca del Bages.

El projecte Tarasca està subvencionat pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies a través de les subvencions de l'IRPF.