Les iniciatives culturals i comercials del Barri Antic de Manresa fa temps que han agafat una important embranzida i n'hi ha que ja estan del tot consolidades. Ara, l'Ajuntament i el Comissionat pel Centre Històric han engegat la campanya «Ja és primavera al Centre Històric» per tal de recollir tota aquesta activitat en una sola plataforma. El nou web www.centrehistoricmanresa.cat reuneix des d'aquest mes d'abril els diferents projectes que es duran a terme al centre de la ciutat durant els mesos de primavera, amb l'objectiu de mostrar el múscul de dos dels eixos vertebradors del Centre Històric de Manresa. Alguns, com els festivals Guineu Vermell Jazz i Batecs -que es va estrenar l'any passat- ja han finalitzat. D'altres, com el CLAM i el FABA, encara han d'arribar.

La voluntat és que la campanya actuï de passarel·la entre el gran públic i algunes de les petites i mitjanes iniciatives que comparteixen l'escenari i la gent del barri antic com a protagonistes principals, segons han explicat els impulsors d'aquesta iniciativa.

Tres blocs de propostes

Així doncs, el portal web www.centrehistoricmanresa.cat reuneix la informació actualitzada en tres blocs: Esdeveniments principals, Festes de barri i esdeveniments que passen Cada setmana. El primer bloc recull les propostes amb entitat pròpia i data assenyalada, com ara els festivals que tenen lloc a la ciutat -Guineu Vermell Jazz (del 23 de març al 23 d'abril), Batecs (del 5 al 7 d'abril), CLAM (del 3 al 12 de maig), FABA (del 5 a l'11 de maig), MAM (17 de maig i 7 de juny), Manrusionica (el 8 de juny)-; les fires -ExpoBages (del 17 al 19 de maig), Fira ViBa (del 3 al 9 de juny)-; i les festes populars -Sant Jordi, 23 d'abril, i Sant Joan, 23 de juny)-. El segon bloc concentra les festes promogudes per associacions i grups de veïns (Gispert, Vic-Remei, Barri Antic i Escodines). I el tercer i últim bloc reuneix les propostes que es repeteixen setmanalment ( pintxo-pote, mercat agrari, mercat de les flors, mercat Somiatruites i mercat de brocanters).

El programa de la campanya es difondrà amb el lema «El batec del Centre Històric en una sola agenda» per mitjà de cartells de gran format i de 4.000 exemplars de mà que es repartiran a Manresa i en altres municipis del Bages.

Les activitats difoses són iniciatives de diferents sectors: associatius, privats o públics. En la majoria dels casos, però, es tracta d'iniciatives que tenen una complicitat dels tres sectors, cosa que denota «la bona salut» de les iniciatives al barri antic de Manresa, asseguren els impulsors.