Fem Manresa ha denunciat públicament els motius al·legats per la Junta Electoral Central (JEC) per impugnar una de les 36 persones presentades en la seva llista electoral, Gabriela Islas Arzamendi, de nacionalitat mexicana.

Els motius al·legats per la JEC són «que no té la nacionalitat requerida per ser candidata». En concret, que «no té nacionalitat espanyola», ni pertany a la Unió Europea. Fem Manresa ha volgut denunciar «un sistema electoral que no té en compte les persones per allò que són, sinó tan sols per allò que consta al seu document d'identitat». Islas no pot ser escollida ni votar a les municipals perquè Mèxic no té un acord de reciprocitat amb l'Estat espanyol.

La formació d'esquerres troba «inadmissible que una persona que fa més de 15 anys que és a la ciutat, i és una manresana de ple dret, no pugui presentar-se per representar la ciutadania, ni tampoc pugui votar els representants polítics que vol». Davant la impugnació, la substituirà Esther Trejos, manresana nascuda a Colòmbia.