Fem Manresa, la candidatura impulsada per la CUP, EUiA i Som Alternativa va decidir en Assemblea Oberta els 22 noms restants de la llista que concorrerà a les properes eleccions municipals del 26 de maig, després que a mitjans mes d'abril fes públics els primers 13 noms de la llista. La confluència presenta, així, una llista configurada per 35 persones.

Liderat per Roser Alegre, candidata a l'alcaldia, l'equip està compost per perfils diversos, i compta amb persones provinents de diferents espais i moviments de la ciutat, amb l'objectiu de buscar l'equilibri entre l'experiència activista i la connexió amb el teixit social i associatiu dels barris, i amb un coneixement expert sobre el funcionament de l'Ajuntament i les polítiques públiques.

L'equip proposat per Fem Manresa destaca per una àmplia presència femenina. La llista està encapçalada per dues dones, l'alcaldable Roser Alegre i l'advocada Gemma Boix, i en el conjunt de la llista es compten fins a 20 dones. Destaca també la presència d'activistes socials independents, com Maite Uró, Enric Martí, Esther Trejos o Lolo Baena; i persones vinculades a l'entramat associatiu, com Júlia Martín, Caterina Armengol, Clàudia Palà, Lucca Marín, Meritxell Prat, Nil Saladich o Domènec Cucurella.

Formen part de la llista persones vinculades a la CUP i a l'esquerra independentista, com Gemma Tomàs, Jordi Trapé, Jordi Garcés, Aina Cecchini, Cati Morros o Josep Maria Mata, doctor en Geologia i catedràtic de Cristal·lografia i Mineralogia. I en el número 25 hi trobem en Jordi Masdeu, regidor de la CUP a l'Ajuntament durant els darrers 8 anys.

A la llista també hi trobem candidats de l'espai dels comuns, com Ricard Ribera, coordinador d'EUiA i membre del Consell Nacional de Catalunya en Comú, Merche Bayot de Som Alternativa, exresponsable del cercle local de Podem i fundadora de Democràcia Municipal, Ricard Sánchez, ex-coordinador d'EUiA Bages i militant de Comunistes de Catalunya o Carlos Blanco, membre fundador del cercle de Podem Manresa i de Democràcia Municipal.

Tothom qui vulgui donar suport a la candidatura es pot adherir al manifest a través de la pàgina web femmanresa.cat/.

Composició i ordre de l'equip

  • 1. Roser Alegre Fontanet. 36 anys. Llicenciada en Sociologia i Antropologia Social i Cultural. Ha treballat com a dinamitzadora de la Casa per la Solidaritat i la Pau Flors Sirera de Manresa i a Òmnium Cultural. Membre de l'Ateneu Popular la Sèquia, de la Colla Bastonera Manrússia Van del Pal, de la Cooperativa de Consum Responsable La Guixa i del Rugbi Femení Manresa.
  • 2. Gemma Boix Bou. 28 anys. Advocada. Va començar la seva militància política al col·lectiu feminista Acció Lila. Actualment participa a l'Ateneu Popular la Sèquia i a l'Assemblea d'Afectades pel Masclisme (les AAMes), des del seu naixement el 2018, així com de les assemblees del CDR de la zona Sud de Manresa. Militant de la CUP Manresa des del 2016.
  • 3. Jordi Trapé Ubeda. 26 anys. Graduat en Farmàcia. Actualment treballa a la farmàcia comunitària. Ex-corredor de velocitat pel Club Atlètic Manresa i jugador d'escacs. Militant de la CUP Manresa i del Grup de Treball de Sanitat de la CUP Nacional. Anteriorment havia militat a Arran Manresa.
  • 4. Ricard Ribera Llorens. 35 anys. Politòleg especialista en gestió pública, treballa com a consultor en sector públic. Coordinador d'Esquerra Unida i Alternativa al Bages i membre del Consell Nacional de Catalunya en Comú, és militant de Comunistes de Catalunya. Va iniciar la seva militància a l'Associació d'Estudiants Progressistes i a la Joventut Comunista l'any 2000. Posteriorment, a nivell local va participar a la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública i forma part activa d'EUiA Bages des del 2010. Actualment participa de l'Espai Roig i és soci del Bàsquet Manresa.
  • 5. Gemma Tomàs Vives. 29 anys. Arquitecta. Actualment combina les tasques de la regidoria de l'Ajuntament amb la feina d'arquitecta. La seva militància política va començar a Maulets l'any 2003 fins al 2005. El 2011 recupera la militància política a Arran i en altres espais de lluita que han dut terme reivindicacions com per exemple STOP Pujades o contra la llei de l'avortament. Fa 4 anys que milita a la CUP i 3 a Endavant OSAN.
  • 6. Jordi Garcés Casas. 33 anys. Llicenciat en Filosofia i Antropologia Social i Cultural. Actualment, combina les tasques de la regidoria a l'Ajuntament amb la feina a l'hostaleria al Barri Antic. Des de fa 10 anys treballa a les campanyes de vigilància forestal de la Diputació de Barcelona. La seva militància política va començar a Maulets l'any 2002 i al Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans de la UAB un any després. Posteriorment ha participat de diversos moviments socials de la ciutat, com l'Aliança contra la Pobresa Energètica. Fa 9 anys que milita a la CUP. També és soci de l'Associació d'Amics i Comerciants de la Plaça Gispert i rodalies.
  • 7. Maite Uró Graells. 44 anys. Periodista, ha treballat en comunicació en empreses privades i ONGs. Actualment treballa de professora de llengües. Activista pels drets de les persones migrades des de fa 25 anys.
  • 8. Caterina Armengol Serra. 22 anys. Mestra d'educació primària. Treballa com a coordinadora de projectes juvenils i tallerista al CAE. Membre de l'equip de monitores de l'esplai Vic-Remei, militant d'Acció Lila, del cor Incordis i de l'Ateneu Popular la Sèquia.
  • 9. Enric Martí Saumell. 68 anys. Jubilat, comercial de professió. És activista del moviment veïnal, va ser president de la Federació d'Associacions de Veïns de Manresa i de l'Associació de Veïns de Cal Gravat. Actualment participa del moviment per a unes pensions públiques dignes.
  • 10. Merche Bayot Serrano. 52 anys. Treballadora de l'hosteleria. És fundadora de Democràcia Municipal i va ser responsable del cercle de Podem Manresa. Actualment és membre de l'organització Som Alternativa. És activista social i feminista i participa de l'Espai Roig.
  • 11. Júlia Martín. 36 anys. Diplomada en Treball Social. Ha col·laborat amb projectes de conservació de la llengua i la cultura de les Comunitats Mapuches de Chile. Ha organitzat i col·laborat en esdeveniments culturals de la ciutat. Actualment treballa en l'àmbit del comerç electrònic. Activista per la República.
  • 12. Esther Trejos Pinzón. 52 anys. Va estudiar batxillerat. Pastissera. Ha estat membre de l'Asociación Nacional de Usuarios Campesinos de Colombia, de la Organización de Derechos Humanos del Risaralda i de l'Associació Catalana per la Pau. Actualment milita a EUiA.
  • 13. Marc Ballús Torrens. 43 anys. Arquitecte, membre de l'Agrupació d'Arquitectes Experts Pericials, Forenses i Mediadors, postgrau en 'Gestió del disseny'. En el seu estudi, obert l'any 2003, ha realitzat projectes d'edificació, interiorisme i urbanisme. Actualment compagina aquesta feina amb la docència a secundària. Militant de la CUP. Atleta del Club Atlètic Manresa i jugador del Club Scrabble Manresa.
  • 14. Aina Cecchini Cornet. 22 anys. Estudiant de ciències polítiques. Treballadora de l'hosteleria. Militant d'Arran Manresa i de la Plataforma Antifeixista de la UAB. Actualment també participa del Comité de Vaga del 8M de Manresa. Ex-militant del SEPC Manresa, d'Acció Lila i de l'Aldarull Bages.
  • 15. Josep Maria Mata Perelló. 77 anys. Doctor en Geologia, catedràtic de Cristal·lografia i Mineralogia, i defensor de la Geologia Social. President de la Societat Internacional de Geologia i Mineria per al Desenvolupament i Gestió del Territori, és assessor de 5 Geoparcs d'arreu del món i fou assessor de la UNESCO a Bolivia. Militant històric de les esquerres manresanes, actualment milita a la CUP i a Endavant.
  • 16. Clàudia Palà i Giralt. 20 anys. Estudiant d'enginyeria química a la UPC. Ex-jugadora de futbol al Centre d'Esports Manresa i Pubilla de Manresa l'any 2016. Membre de l'equip de monitores del Mijac Sagrada Família i militant d'Acció Lila.
  • 17. Cati Morros Santalla. 21 anys. Estudiant de 4t del grau d'Educació Primària. Treballa de mestra de música a l'EMM Ad Libitum de Manresa. Militant d'Arran i activista de l'Escola Popular.
  • 18. Ricard Sánchez Andrés. 52 anys. Tècnic en Gestió Mediambiental, pensionista. Responsable comarcal de L'Associació Catalana per la Pau, membre de la Permanent del Consell de Solidaritat de Manresa. Ex-coordinador d'EUiA Bages i militant de Comunistes de Catalunya.
  • 19. Meritxell Prat Arimany. 37 anys. Educadora social i Diplomada en Cultura de Pau. Treballa en l'atenció a la infància i l'adolescència en situació de risc social a Creu Roja Manresa. Militant per la independència. Implicada en el moviment de residu zero i animalista.
  • 20. Lolo Baena Perez. 39 anys. Treballa al sector de la metal·lúrgia. Activista per un habitatge digne, havia estat membre de l'Associació de Veïns de La Balconada i ho és de la Plataforma d'Oposició als Parquímetres de la Balconada.
  • 21. Lucca Marín Molina. 27 anys. Home trans. Titulat com a obrador de sushi al Càtering Uemura. Actualment treballant de cambrer al Suika II. Militant de l'Aldarull, l'assemblea LGBTI+ de Manresa. A la llista electoral hi consta com a Rita Marín perquè la legalitat vigent imposa el binarisme i no permet escollir lliurement la identitat de gènere.
  • 22. Clara Llussà Bonvehí. 24 anys. Graduada en Dret i màster d'accés a l'advocacia. Ha treballat de jurista tant a l'administració pública com al sector privat. Voluntària de Plataforma per la llengua. Instagram: clarallussabonvehi
  • 23. Mireia Cirera Pintó. 49 anys. Llicenciada en art dramàtic i membre de la companyia Parking Shakespeare. Sòcia de Mengem Bages. Ha militat a l'MDT i ara a la CUP. Forma part de la taula de coordinació artística de la Fira de l'Aixada.
  • 24. Nil Saladich Grau. 26 anys. Economista. Militant a l'Ateneu Popular la Sèquia. Exmilitant d'Arran. Impulsant el cooperativisme a l'Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central i el pensament crític a Catarsi Magazín.
  • 25. Jordi Masdeu Valverde. 45 anys. Llicenciat en Humanitats, és regidor de la CUP des del 2011. Militant independentista des del 1989, va ser insubmís al servei militar i va formar part del Col·lectiu Desvalls, organitzador de l'Aplec dels Països Catalans a Manresa.
  • 26. Amalia Rodríguez Gómez. 70 anys. Jubilada.Treballadora Tèxtil i cuinera. Va començar a militar en els anys 70 al moviment feminista i sindicalista. També ha estat afiliada al MCC i al i PCC. Va viure a Igualada i desde el 1992 viu a Manresa. Va col·laborar amb SOS racisme i actualment milita a Dones solidàries del Bages.
  • 27. Maria Ontiveros I Morros. 19 anys. Estudiant de geografia i ordenació del territori. Membre de l'equip de monitores de l'Esplai Vic-Remei, militant de l'Escola Popular.
  • 28. Domènec Cucurella Comellas. 87 anys. President de Justícia i Pau a Manresa des de 1995, va ser missioner al Paraguai i l'Argentina. Va participar en la creació de la Coordinadora de Solidaritat i del Consell de Solidaritat de Manresa.
  • 29. Carlos Blanco Manzano. 31 anys, maquinista ferroviari. Anteriorment secretari del Comitè d'empresa de Gestamp Metalbages i membre de la coordinadora nacional d'Avalot. Membre fundador del cercle de Podem Manresa i de Democràcia Municipal. Soci del Bàsquet Manresa.
  • 30. Ester Garcia Orri. 50 anys. Gerocultora. Ha treballat ens els àmbits de la restauració, promoció cultural i serveis socio-sanitaris. Va militar a l'MDT i la CUP, i ha col·laborat amb diverses entitats com Associació Cultural Bloc, les Dones Inquietes, la Xarxa Feminista, Meandre i Òmnium Cultural. Ha participat a la campanya del Front Republicà.
  • 31. Raquel Fernàndez Fernàndez. 40 anys. Dona, mare, infermera, bombera. Treballa des del sindicalisme independent pels drets i deures laborals del funcionari. Membre de la Cooperativa La Raval, per fer de l'habitatge un dret d'ús i no un bé del mercat.
  • 32. Manel Ruiz Biosca. 26 anys. Graduat en Història. Treballa com a tècnic de projectes juvenils a una entitat manresana. Militant a l'Aldarull (Asemblea LGTBI del Bages) i participa a l'Ateneu popular la sèquia. Enamorat de la llengua de signes i de la comunitat Sorda. Instagram: @manelrbio
  • 33. Anna Moncunill Roman. 37 anys. Educadora infantil i postgrau en pedagogia sistèmica. Actualment treballa a la llar d'infants l'Espurna de Manresa. Militant de la CUP Manresa. Ha participat a la FMA de Manresa i a l'Escola Popular.
  • 34. Ruben Rodríguez Casas. 44 anys. Tècnic administratiu i comercial. Treballa com a cambrer.
  • 35. Xavier Cervera Serrat. 46 anys. Treballador de l'administració de justícia. Membre fundador dels Joves Independentistes del Bages i de les JIR. Membre de l'Assemblea Antimilitarista del Bages i insubmís al servei militar. Activista independentista, militant de Poble Lliure i de la CUP.