Un centenar d'alumnes de segon d'ESO de l'escola La Salle han participat a l'activitat «Mines contra mines», en què es posen a la pell de joves com ells que viuen en països sembrats de mines antipersona.

Es tracta d'una proposta de l'Ajuntament de Manresa creada per la Fundació Pax i El Rotary Club de Manresa-Bages per reflexionar sobre les causes dels conflictes i l'eliminació de les mines antipersona. L'Ajuntament ofereix l'activitat als estudiants de secundària, i després de la Salle, es podria fer en altres centres.

La Fundació Pax va explicar la seva experiència a Colòmbia, un país on treballa per donar suport a persones que han resultat afectades pels explosius amagats. També va parlar de la situació al Sàhara. Tot seguit, hi va haver un joc de rol. que es porta a terme al pati de l'escola, en què els components es posen a la pell de persones que viuen en països minats, on quotidianament han de lluitar per sobreviure posant en risc la seva vida. Els alumnes han de travessar un camp amb els ulls tapats, sense trepitjar els punts que simulen mines que els matarien o amputarien membres.