La façana de l'Ajuntament de Manresa s'il·luminarà de color lila aquest divendres 10 de maig, de les 21 a 22.30 hores, amb motiu del Dia Mundial del lupus i amb l'objectiu de conscienciar i sensibilitzar sobre aquesta malaltia i enc ol·laboració amb l'ACLEG (Associació Catalana del Lupus Eritematós Generalitzat).

El lupus és un tipus de malaltia autoimmune, un trastorn del sistema immunitari que identifica erròniament les cèl·lules pròpies com a estranyes i produeix anticossos que lesionen els teixits i els òrgans propis (auto-anticossos). Això pot perjudicar diverses parts del cos, com les articulacions, la pell, els ronyons, el cor, els pulmons, els vasos sanguinis i el cervell.

Lupus significa llop en llatí i la malaltia s'anomena així perquè l'erupció que sovint produeix a la cara és similar a les taques de la pell d'un llop.

Afecta aproximadament una de cada 10.000 persones, més dones que homes (nou de cada deu casos són dones) i pot presentar-se a qualsevol edat, però és més freqüent entre els 15 i els 40 anys.

Amb un seguiment i un tractament adequat, més del 90% de les persones amb lupus tenen una expectativa de vida normal. La malaltia es pot presentar en diferents graus i intensitat, però la major part dels casos són lleus o moderats.