L'alcaldable de Manresa d'Esquerra Republicana, Marc Aloy, va assegurar ahir en un acte d'ERC a la ciutat que «Manresa ha de recuperar el pes polític que històricament havia tingut com a capital de la Catalunya Central i com a una de les grans ciutats d'aquest país».

L'alcaldable, juntament amb la número 2, Cristina Cruz, va rebre més d'una vintena de candidats a l'alcaldia de les grans ciutats liderats pel cap de llista de Barcelona, Ernest Maragall. Durant l'acte, es va aprovar un document batejat com «Declaració de Manresa» que reivindica la visió «país-ciutat com a eina de construcció de la República».

Segons va explicar Aloy «Catalunya és, en definitiva, una xarxa de ciutats mitjanes i grans, que articulen el país i que han de treballar plegades establint sinergies». A causa d'això, va recalcar el valor de la trobada, ja que fomentarà la «cooperació» entre els candidats.

Per la seva banda, Ernest Maragall va recalcar la importància de representar «el caràcter propi de cada poble» mitjançant l'establiment d'un govern que permeti «cooperar i decidir conjuntament amb els municipis i el govern de Catalunya» sobre els temes d'importància social.