L'associació L'Era començarà durant aquest mes de maig els darrers cursos de la seva programació formativa especialitzada en agricultura ecològica i autosuficiència. Demà dijous a la tarda, Marc Talavera, del col·lectiu Eixarcolant, guiarà la primera sessió de les sortides de reconeixement de plantes silvestres. El grup recorrerà part del camí de ronda entre Vilanova i Sitges per descobrir quines herbes espontànies podem trobar-hi. Les següents classes es faran els dijous a la tarda consecutius al Penedès/Anoia, al nord del Bages/Berguedà, i finalment a l'Alt Berguedà/Ripollès. Marc Talavera és doctor en Biologia per la Universitat de Barcelona, està especialitzat en etnobotànica, agroecologia, ecologia forestal i comunicació científica.

L'elaboració artesana de pa és el tema del següent curs programat, que en aquesta edició es farà per primera vegada en dissabte a la tarda, a partir del 18 de maig. Es desenvoluparà al llarg de cinc sessions que seran, sobretot, de tipus pràctic, a càrrec de Xavi Montanyès, forner i especialista formador en l'elaboració de pa artesà. Tindran lloc els dissabtes 18, 25 de maig i 1, 8 i 15 de juny del 2019, de 16 a 20 hores.

I finalment, el dimarts 21 de maig començarà el curs de cosmètica natural i casolana, per aprendre a fer cremes, ungüents i altres preparats amb ingredients de l'hort, del jardí, del bosc o del mar. Serà els dimarts 21, 28 de maig, 4 i 11 de juny, de 5 de la tarda a 8 del vespre.

Ambdos, tindran lloc a a l'Escola Agrària de Manresa(Av. Universitària 4 -6; edifici FUB).

Les inscripcions de totes les activitats es poden gestionar a través d'aquesta pàgina web. L'entitat, amb seu a Manresa, treballa en pro de l'agricultura ecològica i l'agroecologia. Altres projectes que tira endavant són la revista Agrocultura, el banc de llavors de varietats locals Esporus, la tertúlia agroecològica mensual a Artés i el servei d'assessorament Lluerna. Per tirar-los endavant compta amb el suport de l'Escola Agrària de Manresa.

Actualment L'Era té més de 300 socis arreu de Catalunya.