L'enginy de fer muntatges encaixant peces de Lego ha arribat aquest cap de setmana a Manresa. Un total de 29 expositors d'arreu de Catalunya i també de Pamplona exposen des d'ahir i fins aquest migdia al Palau Firal tota mena de construccions, diorames i figures fetes amb el popular joc. «Tot el que hi ha aquí és Lego excepte les piles», fins al punt que l'exposició supera el mig milió de peces muntades entre totes les construccions que exhibeix, apuntava ahir el president de l'associació HispaLUG, Jero Lorente, que ha portat l'esdeveniment, per segona vegada, a la capital del Bages.

La ciutat de Vilabrick, d'unes dimensions de 10x4 metres, fa de pol d'atracció dels visitants en el seu accés al recinte. És el gran diorama de la mostra, fet a cinc mans i a base de mòduls que ahir van encaixar per donar forma a la ciutat, d'entre 200.000 i 250.000 peces, i en què no falten el port, l'aeroport, la xarxa ferroviària, i un aerogenerador, que acompanyen els edificis. En una altra banda, Àngel Marín, de Sant Boi de Llobregat, exhibia una altra ciutat, en aquest cas de dimensions més reduïdes, però també amb una trentena d'edificis i trens en marxa. I és que el moviment dona un valor afegit a les construccions de Lego, que amb el temps han incorporat elements mecànics, tècnics i electrònics, explicava ahir Morente.

Més enllà de les ciutats, l'exposició al Palau Firal també mostra circuits en moviment, un parc d'atraccions, helicòpters, avions i vehicles diversos, entre altres. És el resultat de l'evolució d'un joc que ha aconseguit sobreviure a les consoles i la informàtica, perquè «es tracta de tocar, construir, fer servir la imaginació..., i això agrada», sosté Morente. «El Lego no s'acaba amb el muntatge», insistia: «Et pots comprar una caixa amb les peces, i a partir d'aquí, es tracta d'inventar i copiar coses de la realitat, perquè el límit es troba en la imaginació de cadascú».

Ahir, entre matí i tarda, van passar pel Palau Firal prop de 900 persones. Avui serà obert de 10 a 2.