Primàries Manresa celebra l’aposta unilateral de l’ANC i es compromet a aplicar la independència a l’ajuntament, si governa o a fer pressió al govern de la ciutat per a tal fi.

La candidatura independentista Primàries Manresa - Primàries Catalunya assumeix plenament les demandes que l’ANC ha fet als partits a la seva assemblea general de Tarragona, amb unitat d’acció amb les altres 121 candidatures de Primàries arreu de Catalunya.

La candidatura independentista Primàries Manresa - Primàries Catalunya pren posició en el marc del compromís que han pres les 121 candidatures de Primàries Catalunya que aplaudeixen i subscriuen íntegrament el nou full de ruta de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), que aposta per declarar la independència i defensar-la.

Primàries Manresa - Primàries Catalunya subratlla la importància de comptar amb alcaldes i regidors disposats a aplicar el mandat que surti de la sobirania al Parlament i es compromet a dur a terme totes les accions necessàries per poder estendre el nou Estat declarat a tot el territori.

Per això, la candidatura es compromet a:

  • Complir amb lleialtat el mandat popular i el de les institucions catalanes de l’1 d’octubre i la majoria absoluta independentista.
  • Identificar les infraestructures i punts estratègics per a un control efectiu del territori i a desenvolupar els plans necessaris per assolir aquest objectiu.
  • Assegurar una policia municipal d’obediència exclusiva al mandat democràtic i a les institucions catalanes.
  • Revertir les contractacions públiques amb empreses que s’han significat públicament contràries a la democràcia i al dret d’autodeterminació i prioritzar les contractacions a les empreses que hi han donat suport.

Primàries Catalunya

Primàries Catalunya és un grup de 121 candidatures per a les municipals de 26 de maig de 2019 sorgides d’un procés de primàries obertes a tota la ciutadania que compta amb més de 50.000 inscrits a tot el país. Primàries Manresa compta amb un grup d’electors de més de 300 persones que van elegir en unes eleccions primàries obertes a la ciutadania els candidats i candidates que s’havien de presentar a les municipals de 2019. Concorrerà a les eleccions de Manresa essent la única llista elegida per sufragi universal a la història de la ciutat, i amb la voluntat de ser decisiva en el nou consistori.