La UPC Manresa va celebrar ahir la setena Jornada Tècnica Minera promoguda per la Càtedra ICL en Mineria Sostenible. La jornada està esponsoritzada pel Col·legi d' Enginyers Tècnics i de Grau de Mines de Catalunya i Balears, pel Col·legi d'Enginyers de Mines del Nord-Est, i per la pròpia Càtedra ICL en Mineria Sostenible.

En l'edició d'aquest any la temàtica que es va tractar va ser el de la higiene industrial, en concret l'entrada en vigor a l'any 2023 d'una nova normativa en aquest camp que tindrà fortes repercussions a la indústria, i en particular la mineria. Hi va haver uns 100 inscrits i es va aprofitar l'impacte mediàtic de la jornada per fer entrega de les beques als 3 estudiants de nou ingrés amb millor expedient acadèmic en el primer quadrimestre del Grau en Enginyeria Minera.

Els estudiants guanyadors i les empreses que van col·laborar en aquestes beques van ser:

  • El primer premi, dotat amb 2000€, va ser atorgat a l'estudiant Arnau Cumelles Céspedes, per Estanislau Roca, Vicerector d'Infraestructures i Arquitectura de la UPC i el senyor Esteve Pintó, President de Promineria.
  • El segon premi, dotat amb 1200€, va ser atorgat a l'estudiant Pol López Estrada, per José Luís Bermúdez, president de Montajes Rus, i el senyor Joan Ignasi Navarro, Degà del Col·legi d' Enginyers Tècnics i de Grau de Mines de Catalunya i Balears.
  • El tercer premi, dotat amb 800€, va ser atorgat a l'estudiant David Sánchez Martinez, per Jaume Puig, Gerent del Gremi d'Àrids, i el senyor Francesc Busquets, Director General de MAPEI SPAIN.