Avui tindrà lloc a Manresa la jornada central de la celebració del Dia Internacional de la Infermera al Bages, organitzada per l'ICS Catalunya Central, amb la col·laboració d'Althaia, UManresa, Sant Andreu Salut i el Col·legi Oficial d'Infermeres i Infermers de Barcelona.

L'acte inaugural serà a 2/4 de 5 de la tarda a la sala d'actes de la FUB2, i anirà a càrrec de Raquel Coma, adjunta a la Direcció del SAP Bages-Berguedà de l'ICS Catalunya Central.

A les 5 de la tarda començarà la conferència «Reafirmem el nostre rol», amb la directora del Campus Docent Sant Joan de Déu de Barcelona, Amèlia Guilera. Després serà el torn d'una taula d'experiències en què es parlarà, per exemple, de l'apoderament dels pacients envers les noves tecnologies, del desenvolupament del rol autònom en l'atenció primària, o del rol d'infermeria en la gestió de l'atenció intermèdia. Hi participaran Alba Vall, infermera d'Althaia; Ana Martín, infermera familiar i comunitària de l'ICS Catalunya Central; i Elena Rovira, infermera de Sant Andreu Salut.

A les 7 de la tarda es farà l'acte de reconeixement professional, en el qual s'atorga un certificat a la infermera o equip d'infermeria que hagin resultat escollits d'entre totes les propostes presentades. L'objectiu d'aquest guardó és posar en valor la feina dels professionals d'infermeria.