L'Ajuntament de Manresa commemora la diada del 17 de maig, Dia Internacional Contra la LGTBIfòbia, amb poesia, espectacles, exposicions i contes per reivindicar la diversitat afectiva sexual i de gènere.

Divendres tindrà lloc l'acte central al saló de sessions de la casa consistorial a la 1 del migdia, amb la presència de Sebastià Portell, que recitarà alguns dels poemes del llibre Amors sense casa. Poesia LGBTQ catalana. Durant l'acte també es podrà veure l'espectacle Perdona, aquest lloc és teu?, a càrrec de la Xixa Teatre.

A més, al llarg del mes es portaran a terme activitats tant al Casal de Joves la Kampana com a l'Espai Jove Joan Amades. Aquest últim espai acollirà l'exposició «Vestida de nit», de Queralt Altar-riba, que es podrà visitar fins al proper 31 de maig i que fa palesa la diversitat en les expressions de gènere.

Una altra proposta és la presentació de la intervenció artística i reivindicativa promoguda per famílies LGTBI de Manresa, i el catàleg de suggeriments de contes «Sense armaris. Llibres LGTBI per a infants», editat per la biblioteca del Casino, que es podrà recollir a la biblioteca infantil del Centre Cultural.

Vacuna contra la intolerància

L'Oficina Jove del Bages ha fet la campanya informativa en contra de la discriminació «LGTBI, conèixer per acceptar», als centres de secundària i universitats de Manresa.

Uns 250 alumnes han analitzat situacions de rebuig i discriminació en relació amb la identitat de gènere i l'orientació sexual, localitzades en entorns familiar, educatiu, laboral i social. Han reflexionat sobre com se sentirien ells i se'ls ha obsequiat amb xapes amb motius LGTBI.