Aquesta setmana ha començat a funcionar un nou radar mòbil de la Policia Local de Manresa. L'aparell es va rebre fa unes setmanes, i després d'un període de proves i formació del personal, s'ha posat en funcionament.

El nou equip disposa de tecnologia làser i es pot utilitzar amb un sistema informàtic amb control remot i ofereix la possibilitat de capturar imatges fotogràfiques, de dia i de nit.

L'objectiu és controlar la velocitat dels vehicles que circulen pel nucli urbà, per millorar la seguretat vial i evitar accidents i atropellaments. Així, algunes de les vies que s'utilitzarà de manera prioritària són aquelles en què, per les característiques que tenen, els vehicles poden superar la velocitat permesa, o on ja s'ha detectat que sovint se sobrepassen els límits. Entre aquests vials hi ha la carretera del Pont de Vilomara, la carretera de Santpedor, l'avinguda de les Bases de SantpedorManresa

Per determinar els indrets on s'utilitzarà el nou aparell, es tenen en compte les peticions i suggeriments que fan arribar les associacions de veïns.