Les propostes gastronòmiques tindran un paper important en aquesta edició de l'ExpoBages. Com a novetat, s'estrena Gastrosalut, un mercat de productes saludables i de proximitat que es farà durant tot demà i diumenge al pati del Kursaal, a Manresa.

Grup Llobet és l'impulsor d'aquest espai innovador que uneix gastronomia i salut i que mostrarà una acurada selecció de productors alimentaris i productes que els visitants podran conèixer, tastar i comprar. «Volem apropar al consumidor les últimes tendències i novetats de l'alimentació saludable», explica Ignasi Llobet, director del Grup Llobet.

Gastrosalut vol anar més enllà d'una fira alimentària convencional, amb parades d'embotits i formatges artesans, i vol ser un «espai de descoberta» on els visitants «se sentin temptats per canviar el seu tipus d'alimentació, i vegin que menjar sa és fàcil. I que es poden fer pizzes o hamburgueses del tot saludables». Per exemple, hi haurà una parada que vendrà i oferirà degustacions d'hamburgueses de carn de conill de Viladordis. En una altra es prepararan pizzes vegetals amb la base de coliflor. També es faran sucs verds, hi haurà verdures cuites i premsades de diferents maneres, aliments fets a base de soja, embotits i carns d'excel·lent qualitat, productes 100% ecològics fets amb herbes aromàtiques...

En total seran una quinzena de parades distribuïdes pel pati del Kursaal, on també hi haurà taules i cadires perquè els visitants puguin seure i fer unes tapes. Es vendran tires amb vuit tiquets per a degustacions al preu de 10 euros. «Volem que sigui un lloc distès, on la gent pugui conèixer i tastar aliments, descobrir nous productes, informar-se sobre com cuinar-los i de com alimentar-se millor», remarca Ignasi Llobet. En aquest sentit, Gastrosalut farà una tasca divulgativa per tal de fomentar l'alimentació saludable entre la població.

La iniciativa neix amb la voluntat d'atraure «molta gent» al llarg del cap de setmana. El Grup Llobet ha apostat per aquest certamen per difondre gastronomia i salut «esperant que sigui un èxit». Si funciona, la intenció és que la fira Gastrosalut tingui continuïtat cada any en el marc de l'ExpoBages.