Els concessionaris de cotxes disposaran de 42 metres lineals més per exposar les seves novetats en l'edició d'enguany de l'ExpoBages. «L'espai per al sector de l'automoció s'ha ampliat. A part del carrer d'Àngel Guimerà i la Muralla del Carme, també s'habilitarà enguany la prolongació del carrer d'Àngel Guimerà fins al carrer de Carrió», explica Maria Masana, portaveu del Grup d'Automoció del Bages.

L'altra novetat de l'ExpoBages d'enguany, pel que fa al sector de l'automoció, és l'àrea d'ecomobilitat, on s'exposaran cotxes elèctrics i híbrids endollables, entre d'altres (per a més informació, vegeu la pàgina 14 d'aquest suplement). L'espai reservat per a l'àrea d'ecomobilitat és el pati del Casino.

En la secció dedicada a l'automoció de l'ExpoBages d'enguany, en què participaran 18 concessionaris de la comarca i 29 marques hi seran representades, la plaça Porxada tornarà a ser el punt de sortida i d'arribada dels vehicles de prova dels concessionaris de la fira. A més, el Grup d'Automoció del Bages també sortejarà enguany 3.000 euros de descompte en la compra del cotxe entre tots els clients que adquireixin un vehicle durant la fira.

Més vendes

Pel que fa a la xifra de vendes, Masana preveu que serà superior, ja que l'ampliació de l'espai per a l'exposició de vehicles pot atraure més clients. L'any passat, els concessionaris de la comarca van vendre 74 cotxes i van exposar-ne 154. «Els clients són conscients que la fira és una molt bona ocasió per comprar un cotxe», assegura Masana, que és optimista sobre l'estat de l'automoció a Catalunya. «Hi ha la percepció que el sector està en crisi i que podria tenir-ne una de greu en els propers anys. De moment, però, el mercat és estable», afirma Masana.

Pel que fa als canvis que podria provocar en el mercat l'ús de noves fonts d'energia per als vehicles, Masana sosté que només es faran visibles «a llarg termini». «S'ha fet molt de rebombori, però els cotxes elèctrics encara tenen una quota de mercat molt petita, ja que tenen una autonomia limitada i, en general, són més cars», afirma Masana.