En el marc de l'espai 4.0, l'organització de l'ExpoBages d'enguany ha reservat una carpa al pati del Casino on els visitants podran descobrir algunes de les tecnologies més innovadores del mercat.

En aquest espai, els drons hi tindran un paper destacat. «S'hi exposaran minidrons perquè els nens s'hi iniciïn, drons equipats amb càmeres termogràfiques, drons amb sensors de fugues d'aigua, drons per fer inspeccions en mines, drons per fer treballs agrícoles i ramaders, drons per fer fotografia i vídeo i drons aplicats a la prevenció d'incendis, entre d'altres», explica Esteve Pintó, empresari de l'àmbit de les energies renovables i president de PIMEC Catalunya Central. «És una experiència pilot que ens agradaria repetir l'any vinent, si tot va bé», afirma Pintó.

A part de conèixer els productes exposats, en aquest espai els visitants també podran participar en activitats relacionades amb el món de les tecnologies 4.0. Demà es farà un taller d'iniciació a la robòtica adreçat especialment als més petits, tot i que està obert a tothom, mentre que diumenge la FUB n'organitza un altre de descoberta científica, amb el qual la universitat vol inspirar vocacions científiques.

Segons un estudi d'Acció, l'agència per a la competitivitat de l'empresa de la Generalitat, a Catalunya operen 67 empreses en l'àmbit dels drons.