La carretera del Pont de Vilomara, la carretera de Santpedor, l'avinguda de les Bases de Manresa o bé la dels Dolors són alguns dels carrers de Manresa a on la Policia Local instal·larà el radar mòbil per controlar i multar els excessos de velocitat a la ciutat. L'aparell ja s'ha posat en marxa. S'utilitzarà especialment als vials que per les seves característiques s'ha detectat que sovint els conductors sobrepassen els límits permesos. També es col·locarà en punts que ho demanin associacions de veïns i comerciants de la ciutat.

Segons l'Ajuntament de Manresa, el radar mòbil ha de ser una eina que ajudi a millorar la seguretat vial i evitar accidents de circulació i accidents.

L'aparell ha costat 19.000 euros. Tot i que el procés d'adjudicació es va iniciar l'estiu passat, finalment es va rebre fa unes setmanes però no ha sigut fins aquesta que ha començat a funcionar. Primer s'ha dut a terme un període de proves i de formació del personal que l'haurà de fer funcionar.

El nou equip mesura la velocitat amb tecnologia làser. Funciona sense fils i és capaç de captar 1 o 2 carrils de circulació en el mateix sentit o en dues direccions sense haver de moure el dispositiu. Es pot utilitzar amb un sistema informàtic amb control remot, i ofereix la possibilitat de capturar imatges fotogràfiques tant de dia com de nit.

Detecta una velocitat màxima de 250 quilòmetres a l'hora. Si detecta un vehicle que supera la velocitat permesa l'aparell captura dues imatges i les guarda a la seva memòria. Pot fer funcions de validar, notificar, anul·lar o introduir la matrícula del vehicle infractor sense deixar de mesurar la velocitat dels altres cotxes que circulin en aquell moment mentre realitza totes aquestes tasques.