Donar més valor a la tasca de les infermeres i reconèixer el seu rol en la millora de la salut de la ciutadania va ser la principal idea en la celebració del Dia Internacional de la Infermeria al Bages d'enguany. La jornada va ser organitzada pel Servei d'Atenció Primària Bages-Berguedà-Solsonès de l'ICS Catalunya Central, amb la col·laboració d'Althaia, la FUB-UManresa, Sant Andreu Salut i el Col·legi Oficial d'Infermeres i Infermers de Barcelona.

Totes les entitats que van participar en l'acte es van adherir a la campanya internacional Nursing Now, que demana més recursos per millorar la formació i el desenvolupament professional d'infermeres i llevadores.

A l'acte la infermera i directora del Campus Docent Sant Joan de Déu de Barcelona, Amèlia Guilera, va pronunciar la conferència «Reafirmem el nostre rol», que es va centrar a reivindicar el paper de les infermeres com a part indispensable del sistema de salut.

Durant la celebració es va guardonar la Unitat de Coordinació de donació d'òrgans i teixits d'Al-thaia. És un equip que treballa per detectar pacients que poden ser potencials donants. És liderat per personal d'infermeria de Medicina Intensiva i Urgències, i té la col·laboració de professionals de les diferents unitats assistencials. Van dedicar el guardó a les famílies de pacients que han fet donació d'òrgans i teixits.