Josep de Puig, un dels advocats més coneguts de Manresa, va morir ahir a la matinada de forma sobtada a l'edat de 63 anys. Tot i que persones properes al lletrat no sabien determinar la causa exacta de la mort, sí que afirmaven que De Puig feia anys que tenia problemes cardiovasculars. Josep de Puig va ser una persona totalment entregada a la ciutat i a l'exercici de l'advocacia, ja que va ocupar el càrrec de degà del Col·legi d'Advocats de Manresa i havia estat vinculat a altres institucions del seu àmbit professional.

Ahir a la nit se sabia que el funeral tindrà lloc dimarts, però encara quedava per determinar-ne l'hora i el lloc. De Puig feia més 30 anys que es dedicava al món del dret. Va començar la seva trajectòria al despatx de Josep Prat Piera, al carrer d'Urgell, i més tard en va assumir les regnes. Fa uns deu anys, juntament amb Xavier Escribano, es va traslladar a la Muralla del Carme amb el nom de De Puig & Escribano Advocats. El conegut lletrat manresà va ser degà del Col·legi d'Advocats de Manresa entre el 1997 i el 2000, i també va ser conseller del Consejo General de la Abogacía Española. Entre altres càrrecs, va ser membre del Consell dels Col·legis d'Advocats de Catalunya, fundador del Tribunal Arbitral del Bages, àrbitre en assumptes relacionats amb l'àmbit de la franquícia i la distribució, i membre del Senat de Jove Cambra Internacional.

«Aquest vincle amb les institucions demostrava que era una persona molt activa i preocupada per l'exercici de l'advocacia», explicava ahir el seu company de despatx, i amic, Xavier Escribano. Però De Puig també estava molt vinculat a la ciutat de Manresa, i havia format part del Rotary i Jove Cambra. «A part, com a advocat, també col·laborava amb entitats de la ciutat», afegia ahir Escribano.

Josep de Puig era casat i tenia un fill i una filla. Era germà de Francesc de Puig, un altre reconegut manresà que havia estat regidor per CiU durant 8 anys i que va ser cap de llista del partit el 1999.

Per la seva banda, l'actual degà del Col·legi d'Advocats de Manresa, Abel Pié, afirmava ahir que la pèrdua de Josep de Puig «és un xoc gran per a l'advocacia de Manresa», i destacava que «durant els anys que va ser al capdavant del col·legi va treballar perquè la institució estigués més present a la societat».

El 2013, l'advocat va tenir un atac de cor a l'estació d'esquí de Port del Comte mentre feia una ruta amb raquetes. Llavors, el personal mèdic desplaçat va aconseguir estabilitzar-lo. De Puig era aficionat al senderisme i a l'equitació.

El funeral tindrà lloc aquest dimarts, a les 12 del migdia, a l'església de la Seu de Manresa.