«Vull compartir amb vosaltres una preocupació. Tenim més derivacions de famílies a la plataforma dels aliments i els recursos i les ajudes no han augmentat. Al contrari. Estem en un moment electoral i sembla que tot està paralitzat, però nosaltres continuem obrint les portes i donant menjar a la gent». És la crida que ha fet sor Lucía Caram mitjançant un vídeo, que podeu veure a la pàgina web de Regió7, per alertar que en el tema de l’atenció a les persones en situació de vulnerabilitat no es pot abaixar la guàrdia.

Caram explica que la plataforma d’aliments ha passat de les 1.400 famílies que atenia fins ara que hi van a buscar menjar cada 15 dies, a les 1.600, malgrat que sigui extraoficialment. «N’hi havia que es podien emportar fins a 18 litres de llet perquè tenen fills. Ara, només se’n poden endur sis, i així amb molts dels productes».

Recorda que la plataforma «està intentant donar resposta a gairebé un 7% de la població que està passant gana», i demana ajuda per continuar-ho fent. Les persones interessades ho poden fer a través de la pàgina www.fundaciodelconventdesantaclara.org.

«Si podeu fer un donatiu, per petit que sigui, ens ajudarà. És per donar de menjar, bàsicament. L’altra opció és portar menjar fresc a la plataforma, a la carretera de Vic 162, que obre els dilluns i dimarts i a on «cada dia al matí hi ha algú». Caram insisteix que «necessitem la vostra ajuda si volem mantenir aquesta plataforma d’aliments. Nosaltres sols no podem i el que no podem fer és obrir i que la gent s’endugui poca cosa o misèria i companyia».

«Ajudeu-nos a ajudar»

Demana compartir la seva crida. «Ajudeu-nos a ajudar. Ens estan demanant menjar. Una cosa tan bàsica. A la nostra ciutat hi ha nens que possiblement passaran gana perquè no els podem donar el que necessiten», remarca.

A final del 2018, la plataforma d’aliments ja va avisar que estava atenent 200 famílies més -1.400- que a principi d’aquell any. Un increment sense aturador els efectes del qual es constaten ara, amb la crida de la impulsora de la iniciativa solidària. En tones de menjar, l’augment del 2017 al 2018 va ser d’un 7%. Se’n van repartir 385.802 quilos, amb un valor estimat dels productes (segons el preu al mercat) de 762.030 euros.