Els estudis del grau en Educació Infantil d'UManresa commemoren el proper dissabte, 25 de maig, el seu desè aniversari. Ho faran amb una celebració que s'ha plantejat com una trobada d'antics alumnes i que tindrà la participació de la mestra i pedagoga, especialitzada en Educació Infantil, Carme Díaz. Els estudis han convocat els 447 titulats en les sis promocions de graduats a la celebració.

La celebració arrencarà a les 10 del matí a les instal·lacions de la UManresa i s'allargarà fins a les 2 del migdia. Inclourà una primera intervenció de la vicerectora del campus Manresa i degana de la Facultat de Ciències Socials, Sílvia Mas, seguida de la taula rodona «Ser mestra avui». En el debat hi intervindran, a banda de Díaz, la mestra i exalumna Núria Valdés, l'exprofessor Jordi Cantons i la mestra, exalumna i educadora del Lab sobre rodes, Marta Llebaria. La celebració continuarà amb un esmorzar, una foto de família i la conferència «Les arracades de la mestra». Abans de la cloenda, que anirà a càrrec de la directora dels estudis, Montserrat Pedreira, es farà l'acció simbòlica «Plantem llavors de futur».

La festa del desè aniversari es farà just l'endemà de la presentació d'una de les innovacions que es van introduir al pla d'estudis durant el curs 2017-2018, les Accions Integradores, una proposta educativa que pretén promoure actituds prosocials en els estudiants del grau i connectar la formació de mestres amb les necessitats de l'entorn. En aquesta segona edició hi han participat 66 estudiants que han treballat al costat de 15 entitats del territori en projectes relacionats amb l'educació. Les Accions Integradores es presentaran a l'Espai Francesc d'Assís del Convent de Santa Clara, aquest divendres a les 16.30 h.