El president de la Generalitat, Quim Torra, encapçalarà l'acte constitució de la Comissió de Seguiment del Pacte per a la Reforma Horària, que tindrà lloc demà divendres, 31 de maig, a les 10 del matí, a l'Auditori del Palau de la Generalitat. La consellera de la Presidència, Meritxell Budó, i el conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, participaran també en aquest acte, en el decurs del qual es detallarà el Pla de Transició per a la Reforma Horària 2020-2021 que impulsa el Govern.

La sessió s'iniciarà amb unes paraules de la consellera Budó. Tot seguit, el director de l'Oficina per a la Reforma Horària del Departament de la Presidència, el manresà Alexis Serra, explicarà el funcionament de la Comissió de seguiment d'aquest Pacte, i moderarà un debat posterior entre l'escriptor Màrius Serra, i la sociòloga Cristina Sànchez. A continuació, hi intervindrà el conseller Puigneró, i el president Torra clourà l'acte amb el seu parlament.

El Pacte per a la Reforma Horària va tenir el seu origen en la plataforma ciutadana Iniciativa per a la Reforma Horària, el grup motor de la qual estava formada per una quinzena d'experts, que durant tres anys i mig va fonamentar, sensibilitzar i dissenyar la reforma horària. El 2014 el Govern de la Generalitat s'adhereix a aquesta iniciativa i crea la Comissió d'Estudi de la Reforma Horària. Els treballs dels diferents agents implicats de diferents àmbits com el comerç, l'Administració, el treball, la sanitat, la cultura o l'educació culminà en la signatura del Pacte el 17 de juliol de 2017, amb el suport de 110 entitats.

Aquest acord és un compromís per assolir el que s'anomena Objectiu 2025, que ha de permetre que Catalunya, en els propers anys, s'equipari amb una sèrie d'indicadors europeus, i aconseguir així que les persones puguin viure uns horaris més racionals i saludables. La carta de compromisos cap a l'Objectiu 2025 contempla, entre d'altres, el següents propòsits: recuperar les dues hores de desfasament horari en relació a la resta del món; impulsar una nova cultura del temps a les organitzacions a favor de models més eficients i més flexibles per atendre les noves necessitats socials, i consolidar el factor temps com a nova mesura de llibertat, equitat i benestar.