Avui s'enceta un nou cicle de Divendres de Ciència, que, amb l'eix temàtic «L'exploració de la Lluna: passat i futur», ha organitzat dues xerrades per commemorar el 50è aniversari de l'arribada a la Lluna i que es duran a terme a les 8 del vespre a la sala d'actes del Centre Cultural el Casino

La primera de les ponències, titulada «Una petita passa per a[un] home-La història desconeguda del primer vol a la Lluna», anirà a càrrec de l'enginyer industrial i divulgador científic Rafael Clemente.

Clemente, fundador i primer director del Museu de la Ciència de Barcelona (avui CosmoCaixa) i autor de tres llibres sobre exploració espacial, el més recent dels quals amb el títol d'aquesta mateixa xerrada, repassarà com només vuit anys d'esforç intens van permetre materialitzar un somni que la Humanitat havia acaronat durant segles.

El 7 de juny tindrà lloc la segona conferència, impartida per Jordi L. Gutiérrez, professor del departament de Física de la UPC que treballa en evolució estel·lar i en el disseny de petits satèl·lits artificials per estudiar la termosfera terrestre, «La lluna: notícies des del nostre satèl·lit».

Gutiérrez examinarà les teories sobre l'origen de la Lluna i les dar-reres descobertes relacionades amb el satèl·lit. També especularà sobre quines són les possibles missions d'exploració futura.